ГоловнаСвіт

У США родина вбитого поліцією афроамериканця отримає $6,5 млн компенсації

У вбитого поліцейським чорношкірого залишилося четверо дітей

У США родина вбитого поліцією афроамериканця отримає $6,5 млн компенсації
Джуди Скотт, мать убитого Уолтера Скотта
Фото: EPA/UPG

Сім'я темношкірого американця Волтера Скотта, якого у квітні цього року застрелив білий офіцер поліції у місті Чарльстон (Південна Кароліна) отримає компенсацію у $6,5 млн.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Це міг бути і трильйон доларів, але він не поверне мені мого сина. Але я дякую їм за те, що вони зробили", - сказала мати вбитого, Джуді Скотт, після оголошення вироку.

Кріс Стюарт, адвокат сім'ї Скотта, сказав, що ця компенсація є найбільшою в історії Південної Кароліни у таких справах, і однією з найбільших у США. За його словами, вона забезпечить чотирьох дітей Скотта до кінця їхнього життя.

Нагадаємо, свідки зняли, як білий поліцейський Майкл Слейгер застрелив беззбройного чорношкірого Волтера Скотта. Після цього у Південній Кароліні почалися протести проти поліцейського свавілля. Згодом офіцера заарештували і звільнили з правоохоронних органів. Після звинувачення у вбивстві йому загрожує тюремне ув'язнення терміном від 30 років до довічного.

Також нагадаємо, що в липні повідомлялося, що Нью-Йорк заплатить сім'ї вбитого поліцією афроамериканця $5,9 млн.

Крім того, минулого місяця Балтимор заявив про намір заплатити $6,4 млн родині афроамериканця Фредді Грея, який помер унаслідок перелому хребта наприкінці квітня

З другої половини 2014 року в США набула сили хвиля протестів, викликана вбивствами афроамериканців співробітниками поліції. Найбільш резонансним стало вбивство у місті Фергюсон 18-річного чорношкірого підлітка Майкла Брауна. Його застрелив 9 серпня 2014 року поліцейський Даррен Вілсон після того, як Браун відмовився виконати його вимоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram