ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Французька авіація розбомбила тренувальний табір ісламістів у Сирії

ВПС Франції приєдналися до операції проти ісламістів у Сирії 30 вересня.

Французька авіація розбомбила тренувальний табір ісламістів у Сирії
Архив
Фото: www.1news.az

ВПС Франції завдали авіаударів по тренувальному табору бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії в ніч проти п'ятниці, 9 жовтня.

Про це заявив в ефірі радіостанції Europe 1 міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє агентство Рейтер.

"Франція атакувала позиції бойовиків "Ісламської держави" в місті Ракка. Це вже не перша і далеко не остання наша операція. "Рафалі" скинули бомби на табір бойовиків. Поставлене завдання виконано", - заявив міністр.

Перше бомбардування по позиціях екстремістів у Сирії французькі ВПС здійснили 30 вересня. Тоді загинули 30 бойовиків, зокрема 12 дітей із руху "Діти халіфату", повідомляє Kashmir Reader. Раніше Франція атакувала з повітря ісламістів тільки на території Іраку.

З 30 вересня ракетно-бомбові удари по території Сирії здійснює також Росія. Із 7 жовтня вогневу підтримку їм надають кораблі Каспійського флоту ВМФ РФ, використовуючи крилаті ракети ударного комплексу "Калібр". За час операції російські літаки двічі фіксували в повітряному просторі Туреччини. Москва пояснює ці інциденти випадковістю, однак НАТО і Туреччина не вважають ці версії переконливими. Крім того, правозахисники, сирійські повстанці і НАТО звинувачують Росію в обстрілі позицій помірної сирійської опозиції, а також у загибелі мирних громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram