ГоловнаКультура

Цьогорічний кінофестиваль "Молодість" може стати останнім для Києва

Організатори кінофестивалю подумують перенести подію в інше місто

Цьогорічний кінофестиваль "Молодість" може стати останнім для Києва
Фото: Facebook / Molodist Filmfest

45-й кінофестиваль "Молодість" може стати останнім для Києва - наступного року кіноогляд може переїхати в інше місто.

Про це заявив директор "Молодості" Андрій Халпахчі на прес-конференції в четвер, 8 жовтня, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Навесні цього року ми звернулися до київської влади з проханням про фінансування "Молодості". У Каннах і Берліні мери міст є головами ради директорів кінофестивалів. Ми ж не отримали від мерії жодної відповіді", - розповів Халпахчі.

Цього року Київ виділив на кінофестиваль "Молодість" 200 тис. грн, що вп'ятеро менше, ніж Одеса виділила на Одеський кінофестиваль. Халпахчі зазначив, що "Молодість" планує відмовитися від "такої подачки", тому що це принизливо для фестивалю.

"Київ перестав бути культурною столицею", - резюмував він і додав, що фестивалю надійшли пропозиції від влади іншого міста, готового прийняти "Молодість" у себе. "Можливо, наступного року відбудеться перший міжнародний кінофестиваль "Молодість", але під егідою іншого міста", - заявив Халпахчі. Що це за місто, він не уточнив.

Директор "Молодості" також додав, що цього року українські меценати висловили готовність купити запрошення на відкриття і закриття кіноогляду, щоб фестиваль зміг викупити квитки на покази в кінотеатрі "Київ" для студентів і пенсіонерів.

Нагадаємо, 45-й кінофестиваль "Молодість" пройде з 24 жовтня по 1 листопада. Сьогодні кіноогляд оголосив учасників національного короткометражного конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram