ГоловнаПолітика

Норвегія збільшить фіндопомогу Україні на 80 млн крон

Ключовими напрямами підтримки є судова реформа, енергоефективність та підвищення конкурентоспроможності країни.

Норвегія збільшить фіндопомогу Україні на 80 млн крон

Норвегія збільшить фінансову допомогу Україні в 2016 році ще на 80 млн норвезьких крон до 390 млн крон (приблизно $48 млн).

Про це в середу повідомляє Міністерство закордонних справ Норвегії, пише Укрінформ.

"Україна показала справжню готовність до реалізації далекосяжних реформ та європейської інтеграції... Тому уряд пропонує збільшити підтримку Україні на 80 млн норвезьких крон. Разом з цією сумою фінансова допомога Норвегії в Україні в 2016 році становитиме приблизно 390 млн норвезьких крон", - зазначили у відомстві з посиланням на міністра закордонних справ Бьорген Бренді.

Ключовими напрямами підтримки Норвегії є судова реформа та ефективне управління, реформа енергетичного сектору та енергоефективність, підвищення конкурентоспроможності країни, а також зміцнення приватного сектору та підприємництва.

Крім того, частина допомоги піде на потреби внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України та Криму.

Норвезький міністр зазначив, що ситуація на Донбасі є все ще не вирішеною, вона має негативний вплив на економіку, тому "уряд України має нашу повну підтримку в боротьбі з багатьма складними проблемами".

Нагадаємо, 2 вересня стало відомо, що Норвегія виділить Україні 200 млн норвезьких крон (близько 21 млн євро) на проведення реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram