ГоловнаЕкономікаДержава

Демчишин стверджує, що в Україні немає проблем з вугіллям

З Росії зараз вугілля не постачають, зазначив міністр.

Постачання вугілля було налагоджено, і Україна має можливість збільшувати запаси вугілля в обсязі 20-30 тис. тонн на добу.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин у рамках засідання Кабміну, повідомляє Укрінформ.

"Почали по 20-30 тис. щодня довозити. Я ж казав, що вугілля буде, але потрібні були кошти, потрібно було, щоб логістика налагодилася, процес був налагоджений давно, але постійно щось заважало", - сказав міністр.

Він підкреслив, що з Росії зараз вугілля не постачають.

"Крім 30 тис., які доставили в серпні, нічого не надходило. Хоча є домовленість, що будуть постачати і з Росії, і з Південної Африки. І договори підписані", - розповів міністр.

Демчишин підкреслив, що запаси вугілля продовжують рости: "500 тис. тонн - минулого місяця, цього місяця нарощуємо по 20-30 тис. тонн щодня. З вугіллям проблем немає".

За словами міністра, також підключаються до електромережі атомні блоки. "На Хмельницькій АЕС підключили, на Запорізькій 6 блок сьогодні-завтра включать, тому з енергетикою все, слава Богу, нормально", - сказав він.

Нагадаємо, що постачання вугілля із зони АТО необхідне Україні, оскільки там видобувається вугілля-антрацит, на якому працює половина українських теплоелектростанцій. На заході країни добувають тільки газове вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram