ГоловнаПолітика

Клімкін назвав умову для виборів на Донбасі

Голосування пройде, коли ОБСЄ підтвердить безпеку.

Клімкін назвав умову для виборів на Донбасі
Фото: Макс Левин

Місцеві вибори на підконтрольних сепаратистам територіях Донбасу пройдуть, коли ситуація там буде відповідати вимогам безпеки, сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Ключова домовленість про параметри майбутніх виборів на Донбасі - вони мають відбутися, коли ситуація буде відповідати вимогам безпеки та контролювати це буде Бюро демократії та прав людини ОБСЄ. І Бюро демократії та прав людини буде допущене на територію Донбасу, буде спостерігати і стежити за ситуацією", - заявив Клімкін, виступаючи у Верховній Раді.

За його словами, виборів не призначать, якщо на території Донбасу залишаться іноземні війська і техніка.

"За всіма критеріями міжнародного права і за всіма критеріями, які в нас є, вибори на території, де присутні іноземні війська або іноземна техніка - вони за визначенням неможливі", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, вибори за українським законодавством на підконтрольних сепаратистам територіях передбачені Мінськими угодами. На зустрічі в Парижі з приводу виконання цих угод лідери країн "нормандської четвірки" досягли домовленості, що вони пройдуть за спеціальним законом, який має ухвалити Верховна Рада. Президент Петро Порошенко повідомив, що цей закон дасть право переселенцям із Донбасу голосувати, допустить до участі в цих виборах українські партії та забезпечить висвітлення виборчого процесу українськими ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram