ГоловнаПолітика

Рада дозволила іноземцям служити у ЗСУ

За рахунок іноземців планують знизити потребу в мобілізації

Рада дозволила іноземцям служити у ЗСУ
Фото: Макс Левин

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями й особами без громадянства".

Про це повідомляє офіційний

сайт парламенту.

За це рішення проголосували 229 нардепів. Ініціатором документа став народний депутат із "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Метою проекту визначено поліпшення боєздатності ЗСУ та зменшення людських і фінансових втрат України, які є наслідком бойових дій на сході країни, шляхом надання права іноземцям і особам без громадянства проходити військову службу (за контрактом) у ЗСУ", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Крім того наголошено, що за рахунок іноземців, які увійдуть до лав української армії, знизиться потреба в мобілізації громадян, а також зменшаться витрати на різні форми виплат учасникам бойових дій, інвалідам і сім'ям загиблих.

Для проходження служби іноземні громадяни повинні будуть укласти контракт із Міноборони України.

Нагадаємо, раніше Рада дозволила військовим укладати контракти на півроку. Короткострокові контракти можуть укладати строковики; військові, які відслужили за мобілізацією щонайменше 11 місяців; демобілізувалися під час особливого періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram