ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з'явиться вулиця Івана Павла II і проспект Соборний

Комісія Київради розглянула пропозиції щодо перейменування низки вулиць і проспектів

У Києві з'явиться вулиця Івана Павла II і проспект Соборний
Заседание комиссии Киевсовета
Фото: Павел Бригинец / Facebook

Комісія Київської міської ради підтримала пропозицію про перейменування ще кількох столичних вулиць, провулків і проспектів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Київради Павло Бригинець.

Так, комісія підтримала перейменування вулиць: Ванди Василевської - на вулицю Януша Корчака; Патріса Лумумби - на вулицю Івана Павла II; Михайла Мішина - на вулицю Сім'ї Ідзиковських; Миколи Кравченка - на вулицю Вільгельма Котарбінського.

Також комісія підтримала перейменування проспекту Возз'єднання - на Соборний.

Зазначені пропозиції направлено на громадські обговорення для ухвалення остаточних рішень.

Раніше комісія підтримала 11 перейменувань, які вже пройшли громадські обговорення і будуть направлені на голосування в Київраду: вул. Командарма Каменєва - на вул. Петра Болбочана; Чапаєвське шосе - на вул. Віто-Литовську; Ленінградську площу - на Дарницьку; провулок Радянський - на провулок Владислава Заремби; проспект Червонозоряний - на просп. Валерія Лобановського; вул. Андрія Бубнова - на вул. Марічанську; площа Дружби народів СРСР - на Оболонську площу; вул. Миколи Лукашевича - на вул. Івана Огієнка; пров. Володимира Ульянова - на пров. Осінній; вул. Картвелішвілі - на вул. Володимира Покотила; пров. Федька - на пров. Якова Шульгина.

Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті підрахував, що, відповідно до закону про декомунізацію, влада Києва мусить до 21 листопада перейменувати 110 вулиць, названих на честь радянських діячів або подій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram