ГоловнаПолітика

Єлісєєв: амністія сепаратистів відбуватиметься згідно із законом 1996 року

Україна виключає поголовне прощення для всіх бойовиків.

Єлісєєв: амністія сепаратистів відбуватиметься згідно із законом 1996 року
Фото: EPA/UPG

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що амністія донбаських сепаратистів відбуватиметься згідно із законом 1996 року. Україна не збирається ухвалювати нове законодавство.

"У нас немає потреби приймати ні закон про амністію, ні закон про спеціальний статус Донбасу. У нас існує вся правова база для того, щоб урегулювати ці проблеми. Ця правова база повністю відповідає мінським угодам", - сказав він на брифінгу в понеділок.

"У нас є і залишається чинним закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Там є стаття 3, яка чітко передбачає механізм амністії. Амністія не відбуватиметься автоматично, амністія буде згідно з українським законодавством. У нас є закон 1996 року", - додав Єлісєєв.

Він наголосив, що амністії не буде для підозрюваних у масових убивствах, у злочинах проти людства і причетності до катастрофи MH17.

Нагадаємо, в п'ятницю відбулися паризькі переговори лідерів України, Росії, Франції та Німеччини, які мають завершити військовий конфлікт на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram