ГоловнаПолітика

Аваков показав форму нової поліції (оновлено)

Міліція припинить існування трохи більше ніж через місяць.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков показав, як виглядатиме форма одягу нових поліцейських (не патрульних). "Сьогодні на Кабміні затвердили і починаємо виробництво нової форми, в тому числі і нової повсякденної форми поліцейських", - повідомив він у фейсбуці.

За його словами, МВС збирається витримати єдиний стиль для всіх підрозділів: спецпризначення, експертів і криміналістів, співробітників карного розшуку. Дільничні поліцейські отримають форму, схожу на форму патрульних.

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

"Нову форму поліцейського, як і нові посадові обов'язки й оклади, отримуватимуть тільки реформовані підрозділи нової поліції та новопризначені поліцейські, які пройшли атестацію. Тож якщо ви побачите на вулиці людину у формі старої міліції вже після 7 листопада (цього дня припинить існування міліція, - LB.ua) - це означає, що або її підрозділ ще не пройшов процедури, або вона сама ще не пройшла атестації. Це не означає, що вона погана - означає, що ще йде процес", - написав Аваков.

Оновлення. На засіданні уряду Аваков розповів, що комплект форми "коштуватиме вчетверо дешевше, ніж форма європейських поліцейських". На те, щоб перевдягнути всіх 150 тис. поліцейських, потрібно 890-900 млн гривень.

Нагадаємо, закон "Про національну поліцію" ухвалили 2 липня цього року, опублікували в парламентській газеті "Голос України" 6 серпня. Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного після публікації, крім деяких положень. Зокрема в частині про поліцейські підрозділи патрульної поліції в Києві цей закон набув чинності з дня його публікації. У частині про поліцейські підрозділи в Одесі та Львові - з 20 серпня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram