ГоловнаЕкономікаДержава

До БМ Банку застосовано перші санкції

Нацкомісія заборонила угоди з акціями фінустанови

До БМ Банку застосовано перші санкції
Фото: www.business.ua

Сьогодні Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення зупинити внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів БМ Банку.

Про це повідомляє Finclub.net.

Це означає фактичну заборону на здійснення операцій купівлі-продажу акцій фінустанови, оскільки такі зміни не можуть бути тепер внесені до системи депозитарного обліку акцій банку.

Як повідомлялося, указом Президента "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" визначено список російських компаній, які Україна планує покарати.

Під санкціями Рада національної безпеки і оборони має на увазі блокування активів (тимчасове обмеження права особи використовувати і розпоряджатися належним йому майном) і припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування за допомогою купівлі цінних паперів; заборона купівлі цінних паперів). Національний банк поки що не визначився, які він буде застосовувати санкції до БМ Банку.

Нагадаємо, в український список санкцій не потрапили великі російські банки, що мають дочірні структури в Україні, такі як Сбербанк, ВТБ, ВЕБ (дочка - Промінвестбанк), Альфа-банк. Єдиним винятком став Банк Москви, що має 100% "дочку" в Україні - БМ Банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram