ГоловнаЕкономікаБізнес

Авіакомпанії МАУ, "Дніпроавіа", "Мотор Січ" і Yanair потрапили під санкції РФ

"Ютейр" отримала шанс стати монополістом на маршрутах з України в Росію

Авіакомпанії МАУ, "Дніпроавіа", "Мотор Січ" і Yanair потрапили під санкції РФ
Фото: www.engine-market.ua

Росавіація повідомила три українські авіакомпанії - МАУ, "Дніпроавіа" і "Мотор Січ" - про заборону польотів до Росії з 25 жовтня 2015 року.

Як стверджує прес-служба російського відомства, ці санкції стали дзеркальною відповіддю на рішення України заборонити польоти для російських авіакомпаній.

"Повітряне сполучення Росії та України здійснюється за низкою напрямків: з Москви, Санкт-Петербурга і Сургута польоти в Київ, Одесу і Львів виконують п'ять російських авіакомпаній - «Аэрофлот - российские авиалинии», «Трансаэро», «Сибирь», «ЮТейр» (не підпадає під санкції Україні, - LB.ua) і «Россия». З української сторони з Києва, Одеси, Запоріжжя і Дніпропетровська до Москви, Санкт-Петербурга і Калінінграда виконують польоти «Дніпроавіа», «Мотор Січ» і «Міжнародні авіалінії України»", - йдеться у повідомленні.

Повідомлення про санкціях отримали "українські авіакомпанії, які здійснюють або планують здійснювати рейси на територію Росії". Газета "Вести" уточнює, що йдеться також про Yanair, яка збиралася відкрити рейс до Москви з початком зимової навігації, і WizzAir Україна, яка не літає.

Нагадаємо, що МАУ вже попередила, що збитки від російських санкцій змусять її підвищити ціни на інших напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram