ГоловнаСвіт

У Нагірному Карабасі відновилися бойові дії

Загинули п'ятеро військових і троє мирних жителів.

У Нагірному Карабасі відновилися бойові дії

25 вересня Азербайджан обстріляв військову частину в Нагірному Карабасі з ракетної установки, внаслідок чого четверо солдатів загинули і 16 отримали поранення. Міноборони Азербайджану назвало обстріл адекватною відповіддю на напад противника, в результаті якого одного азербайджанського солдата було вбито і трьох поранено, повідомляє "Кавказький вузол".

24 вересня трьох жителів прикордонних сіл Тавушської області було вбито під час обстрілу з боку Азербайджану, осколкові поранення отримали ще чотири людини. У прикордонному селі Бердаван Тавушської області снаряди влучили в сім житлових будинків і три адміністративні будівлі, повідомили місцеві жителі. Азербайджан не заперечує, що протягом останньої доби завдавав вогневі удари по вірменських територіях, заявивши, що вогонь було відкрито у відповідь на обстріл з боку вірменських збройних сил.

Мінська група ОБСЄ різко засудила загострення в зоні карабахського конфлікту.

ЗС Вірменії за минулу добу порушили режим припинення вогню на різних напрямках лінії зіткнення азербайджанських та вірменських військ 76 разів, сказано в повідомленні прес-служби міністерства оборони Азербайджану, поширеному в неділю.

У своею чергу Міноборони невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР) повідомляє, що 26 вересня і вночі проти 27 вересня Азербайджан порушив режим припинення вогню близько 110 разів.

Нагірний Карабах, населений переважно етнічними вірменами, проголосив незалежність від Азербайджану в 1991 році. Баку спробував повернути регіон шляхом силової операції, але зазнав невдачі. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і НКР підписали Бішкекський протокол про перемир'я. У врегулюванні конфлікту бере участь Мінська група ОБСЄ, до якої, крім вірменських та азербайджанських представників, входять Москва, Вашингтон і Париж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram