ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія обміняла викраденого естонського поліцейського Кохвера на свого шпигуна

Обмін відбувся на кордоні між державами і зайняв лише кілька хвилин

Росія обміняла викраденого естонського поліцейського Кохвера на свого шпигуна
Эстон Кохвер

Федеральна служба безпеки Росії обміняла викраденого естонського поліцейського Естона Кохвера, засудженого до 15 років в'язниці за звинуваченням у шпигунстві, на свого шпигуна, який раніше працював в Естонії на РФ.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-центр ФСБ РФ.

"26 вересня на прикордонному КПП "Кунічина гора" в Псковській області на мосту через річку Піуза відбувся обмін співробітника естонської спецслужби Естона Кохвера, засудженого в Росії за шпигунство, на Олексія Дрессена, колишнього офіцера Департаменту поліції безпеки МВС Естонії, що відбував покарання за передачу секретних відомостей ФСБ Росії", - йдеться в повідомленні.

Національне радіо Естонії також повідомило про обмін. За його даними, обмін зайняв лише кілька хвилин. "Міжнародний пункт пропуску "Кунічина гора" в Псковській області сьогодні вранці був закритий. З естонського боку кордон також був закритий", - передає радіо.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 року на території Естонії невідомі особи схопили і вивезли до Росії співробітника естонського Департаменту поліції безпеки (КАПО) Кохвера. 19 серпня 2015 року суд РФ засудив його до 15 років в'язниці за звинуваченням у шпигунстві, контрабанді зброї, незаконному носінні зброї та перетині кордону. У Європейському Союзі назвали вирок Кохверу явним порушенням міжнародного права. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram