ГоловнаПолітика

ЄС розгляне фіндопомогу Україні після прийняття закону про держслужбу

Європейські експерти готові допомогти нардепам завершити роботу над важливим законом.

ЄС розгляне фіндопомогу Україні після прийняття закону про держслужбу

Європейський Союз розгляне надання фінансової підтримки Україні після прийняття нового закону про державну службу України.

Про це йдеться в заяві голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, яку він зробив після зустрічі Президента Петра Порошенка з Комісаром ЄС з питань юстиції, прав споживачів та гендерної рівності Вірою Юровою, пише УНІАН.

"Це дає мені повну впевненість у тому, що Порошенко хоче підтримати Верховну Раду в її роботі над Законом про державну службу з метою прийняти його у другому читанні - після парламентської роботи зі змін і коментарів, озвучених депутатами", - сказав дипломат.

Як зазначив Томбінський, експерти ЄС готові допомогти Верховній Раді завершити роботу над важливим законом, який закладає основи для всеосяжної реформи сфери державного управління.

"Після прийняття Закону про державну службу і підготовки супровідної стратегії та плану дій з їх реалізації Євросоюз буде готовий розглянути надання фінансової підтримки для цієї важливої реформи", - підкреслив Томбінський.

Нагадаємо, Європейський Союз може виділити Україні 105 млн євро для реформування державної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram