ГоловнаСвіт

Volkswagen перепросив за шахрайство з екологічними тестами і пообіцяв відшкодувати збитки

Німецькому автоконцерну доведеться виплатити щонайменше €6,5 млрд компенсації в США.

Генеральний директор німецького автомобільного концерну Volkswagen Мартін Вінтеркорн (Martin Winterkorn) перепросив за шахрайство з тестами на екологічну безпеку і пообіцяв "зробити все необхідне для відшкодування збитків".

Про це повідомляє euronews.

Тим часом майбутнє самого Вінтеркорна на чолі концерну викликає сумніви: на 25 вересня призначено позачергове засідання ради директорів Volkswagen, на якому вирішиться доля одного з найуспішніших менеджерів у німецькому автопромі.

До 11 млн автомобілів Volkswagen могли бути порушені фальсифікацією екологічних тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах. Це найбільший скандал за майже 80-річну історію автогіганта.

Фальсифікація результатів тестів на проданих в Америці автомобілях обійдеться щонайменше в €6,5 млрд, не рахуючи штрафів і результатів подальшого розслідування. Федеральне Агентство з охорони навколишнього середовища США оголосило про вимогу до Volkswagen відкликати $482 тис. легкових автомобілів Volkswagen і Audi, проданих у США в 2009-2015 рр.

У центрі проблеми - пристрій, що дозволяв дизельним автомобілям Volkswagen під час випробувань значно скорочувати викиди в атмосферу. Німецькі ЗМІ вважають це ляпасом клієнтам, які розщедрилися, щоб купити чистіший з погляду екології автомобіль.

Розслідування стосовно автогіганта розпочаті в Європі, США та Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram