ГоловнаСвіт

Тимчасовий президент Буркіна-Фасо повернувся до виконання своїх обов'язків

Буркінійскіе заколотники і регулярна армія підписали угоду з метою уникнути насильства

Тимчасовий президент Буркіна-Фасо повернувся до виконання своїх обов'язків
Мишель Кафандо
Фото: www.innercitypress.com

Тимчасовий президент Буркіна-Фасо Мішель Кафандо заявив, що повернувся до виконання своїх обов'язків і відновив перехідний уряд.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

16 вересня заколотники на чолі з бригадним генералом Жильбером Дьєндере захопили його і міністрів, але згодом відступили під тиском частин армії, що залишилися вірними главі держави.

"Ми разом билися, перебуваючи в біді, і разом святкуємо перемогу на волі. Зараз, коли у мене знову є свобода пересування, я відновлюю свою роботу і підтверджую те, що я законно перебуваю на своєму посту", - цитує слова Кафандо euronews.

Раніше в Буркіна-Фасо з посередницькою місією, спрямованою на врегулювання кризи, прибули президенти чотирьох західноафриканських країн - Сенегалу, Того, Беніну і Нігерії. Незважаючи на те, що ще 20 вересня президент Беніну оголосив про повернення поваленого уряду Буркіна-Фасо, це сталося лише зараз.

У ніч на середу, 23 вересня, представники сил заколотників і регулярна армія підписали угоду з метою уникнути насильства. Вона передбачає, зокрема, положення про те, що бунтівники повернуться у свої казарми, а частини урядової армії вийдуть зі столиці і відійдуть від неї на 50 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram