ГоловнаСвіт

Папа Римський у США їздить у скромному "Фіаті"

Машина понтифіка непомітна на тлі автомобілів його охорони

Папа Римський Франциск під час візиту до США пересуватиметься в невеликій і скромній машині Fiat 500L, яка в Україні продається за 425 тисяч гривень. Автомобіль набагато менший за машини служб безпеки, що супроводжують його.

Фото: EPA/UPG

Понтифік воліє вести максимально простий спосіб життя, і це позначається на його виборі автомобілів. У Ватикані він найчастіше користується Ford Focus. Під час поїздки до Південної Кореї Франциск пересувався у невеликій машині KIA.

Машини марки Fiat, тим не менш, є одними з найулюбленіших у папи. Під час свого першого турне як понтифіка Італією та Бразилією у 2013 році як "папамобіль" також використовували автомобіль Fiat.

Нагадаємо, що багато українських церковників такою скромністю не вирізняються. У 2013 році патріарх Київський і всієї Русі-України предстоятель УПЦ КП Філарет казав, що він не схвалює вчинок обраного Папи Римського Франциска, який відмовився від папського лімузина, бо скромним "треба бути всередині, а не на показ".

Своєю любов'ю до дорогих машин також вирізняється намісник Києво-Печерської лаври Павло. Зараз він їздить у Mercedes-Benz S-класу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram