ГоловнаПолітика

Інститут Горшеніна відкрив представництва в Харкові та Запоріжжі

У ще двох регіонах з'явилися якісно нові дискусійні майданчики.

Інститут Горшеніна - незалежний неприбутковий аналітично-дослідницький центр – розширює свою діяльність на схід. Зокрема 17 і 18 вересня було відкрито два представництва - у Харкові та Запоріжжі.

Як відомо, Інститут Горшеніна є експертно-комунікаційним майданчиком для обговорення актуальних питань національного та міжнародного порядку денного. Головним його завданням заявлено сприяння збалансованому діалогу різних груп суспільства у сферах, що охоплюють усі аспекти економічного, політичного та суспільного життя. А також вивчення суспільних і політичних процесів в Україні та світі.

У 2007 році представництва ІГ відкрили в Дніпропетровську та кількох інших містах. Сьогодні серед них є Харків і Запоріжжя.

"Ми хочемо стати в Запоріжжі комунікаційним майданчиком №1, - поділився планами віце-президент Інституту Горшеніна Олексій Лещенко, - ми відкриті для всіх, для дискусій на будь-які теми".

Його вітальну промову доповнила шеф-редактор інтернет-видання LB.ua Соня Кошкіна, яка одночасно очолює медіа-департамент Інституту Горшеніна. Вона висловила сподівання, що запорізьке представництво вийде за рамки простих дискусій і стане "генератором смислів" у регіоні.

Серед почесних гостей на відкритті філії був мер Запоріжжя Олександр Сін. Він позитивно оцінив роботу Інституту та його колектив.

"Для Запоріжжя прихід такого шановного інституту - подія. Такі ваші риси, як об'єктивність і неупередженість, допоможуть і запорізькій спільноті. Ви, напевно, не будете суддями, але зможете стати законодавцями мод", - заявив Сін.

Водночас відомий політолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець акцентував увагу на важливості появи одного з підрозділів ІГ саме в Запоріжжі.

"Інститут Горшеніна - одна з небагатьох структур у країні, яка може дозволити собі працювати не заради грошей, а заради національних інтересів. Інститут таким чином робить ту роботу, яку має робити Українська держава, доносячи до Європи інтереси національного бізнесу. Це тим паче важливо, що після захоплення Донецька значення Запоріжжя як українського форпосту на Сході, як індустріального центру зростає в рази", - резюмував він.

Марина Моїсеєнко, керівник відкритої філії, додала, що на її базі буде працювати інформаційне агентство "Міст-Запоріжжя".

На урочистому відкритті в Харкові були керівники місцевих партій, бізнесмени, науковці, а також керівники місцевих ЗМІ та прес-служб.

Відкриваючи представництво, віце-президент Інституту Горшеніна Олексій Лещенко ще раз підкреслив, що філія організовуватиме прес-конференції, а також проводитиме соціологічні дослідження на політичні та суспільні теми. А прес-центр, що працює на його базі, є відкритим для всіх думок, ідей і політичних сил.

"Я сподіваюся, найближчим часом цей підрозділ стане важливим комунікаційним майданчиком для міста", - резюмувала Соня Кошкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram