ГоловнаСуспільствоВійна

Опубліковано нові фото з телефону затриманого ГРУшника Александрова

Капітана Єрофєєва зафіксовано зі снайперською гвинтівкою "Гвинторіз" калібру 9 мм

Військові передали журналістам фотографії і відео з мобільного телефону сержанта російського спецпризначення Олександра Александрова, якого в травні взяли в полон бійці 92-ї мехбригади під Щастям у Луганській області.

Фотографії опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці журналіст Юрій Бутусов. За його словами, знімки підтверджують провину капітана ГРУ ГШ ЗС РФ Євгена Єрофєєва в убивстві українського солдата.

"Капітана Єрофєєва зафіксовано з особистою зброєю - снайперською гвинтівкою "Гвинторіз" калібру 9 мм. Саме з такої гвинтівки було вбито українського солдата Вадима Пугачова, який виявив російських терористів на опорному пункті "Фасад" і загинув, отримавши 6 куль упритул. Це вагомий доказ, що дозволяє стверджувати, що стріляв у Пугачова саме Єрофєєв. "Гвинторіз" знайшли на місці бою, а Єрофєєва було поранено кулею в руку", - написав Бутусов.

Сержант 3-ї бригади ГРУ ГШ ЗС РФ Александров
Фото: Юрій Бутусов / Facebook
Сержант 3-ї бригади ГРУ ГШ ЗС РФ Александров

"Фотографії та відео є потужним доказом на суді над затриманими терористами. Поки що терористи в СІЗО, і говорити про їхній обмін до суду не можна", - додав журналіст.

На фотографіях видно, як російські спецпризначенці з Тольятті "старанно грають роль луганських шахтарів- ополченців". На їхній бойовій техніці написи "ЛНР", а на формі видно нашивки "Армія Новоросії".

Фото: Юрій Бутусов / Facebook

Цей табір група Єрофєєва використовувала як свою базу
Фото: Юрій Бутусов / Facebook
Цей табір група Єрофєєва використовувала як свою базу

"Група Єрофєєва виїхала в район Щастя і обладнала собі базу на якійсь закинутій базі відпочинку, де раніше розташовувалися українські підрозділи. Від наших там залишилася брошура з тактичної медицини, рештки американського сухпайка. В одному місці вони виявили протитанкові міни - і розмінували їх", - повідомив Бутусов.

Фото: Юрій Бутусов / Facebook

Також, за словами журналіста, на відеозаписі російські військовослужбовці називають бойове завдання - виявлення українських підрозділів поблизу опорного пункту "Фасад".

"Очевидно, група Єрофєєва впритул підійшла до мосту і, ймовірно, намагалася встановити і знищити українські позиції в районі моста, - пише журналіст. - Можна помітити, як ретельно підходив противник до мосту, як обережно видивлявся підходи. Підібралися вони дійсно дуже близько".

Група Єрофєєва вперше виявила міст
Фото: Юрій Бутусов / Facebook
Група Єрофєєва вперше виявила міст

Нагадаємо, російських спецпризначенців затримали 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими було вбито бійця 92-ї бригади ЗСУ Вадима Пугачова, а Єрофєєв й Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де зробили кілька операцій.

Александров і Єрофєєв наполягають, що вони є діючими бійцями спецпризначення ГРУ Росії і виконували завдання в Луганській області. Однак Міністерство оборони РФ офіційно відхрестилося від спецпризначенців. Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Раніше в СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram