ГоловнаПолітика

У Раду внесли законпороект про легалізацію проституції

Реалізацію держполітики у сфері проституції пропонується покласти на Кабмін

У Раду внесли законпороект про легалізацію проституції
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради від групи "Воля народу" Андрій Немирівський пропонує ухвалити закон "Про регулювання проституції та діяльності секс-закладів".

Відповідний законопроект №3139 зареєстровано у парламенті.

Немирівський пропонує визначити, що відносини, які виникають у сфері проституції та діяльності секс-закладів, регулюються Конституцією, вищевказаним законом, Кодексом законів про працю та іншими законами і нормативно-правовими актами.

Відповідно до законопроекту, повія - фізична особа-підприємець, яка надає послуги інтимного характеру, виконує статевий акт з іншою особою на платній основі; проституція - вид підприємницької діяльності, метою якого є надання послуг інтимного характеру (еротичний, порнографічний показ, демонстрація тіла іншій особі на платній основі), виконання статевого акту з іншою особою на платній основі; секс-заклад - юридична особа, де повії надають послуги інтимного характеру, виконують статеві акти з іншими особами на платній основі.

У розділі "діяльність повій і секс-закладів" автор пропонує закріпити обов'язок перших проходити у встановленому законодавством порядку попередній та періодичний медичний огляд, а других - ідентифікувати відвідувачів шляхом пред'явлення засвідчують особу документів із зазначенням дати народження (особам, які не досягли 18 років відвідування секс-закладів забороняється).

Законопроектом дозволяється розміщувати секс-заклади у будь-яких місцях, крім будівель державних органів та органів місцевого самоврядування, наукових установах, закладах охорони здоров'я, установах пошти та зв'язку, навчальних закладах, закладах культури, у приміщеннях спеціалізованих дитячих розважальних центрів, в приміщеннях культових будівель та споруд, а також у приміщеннях, що належать релігійним організаціям, у житлових будинках та приміщеннях, що належать до житлового фонду, в об'єктах незавершеного будівництва, кіосках, навісах і пересувних малих архітектурних формах.

У розділі "соціальні гарантії повій" пропонується закріпити, що держава сприяє розвитку секс-закладів, вживає заходів підвищення іміджу праці повій, сприяє діяльності професійних спілок та громадських організацій у сфері проституції, діяльності секс-закладів.

Реалізацію державної політики у сфері проституції та діяльності секс-закладів пропонується покласти на Кабінет Міністрів.

Напомним, ранее легализацию проституции в Украине поддержал глава столичной милиции Александр Терещук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram