ГоловнаСуспільствоПодії

На Закарпатті прикордонники затримали дельтаплан для переміщення контрабанди

Затримано пілота

На Закарпатті прикордонники затримали дельтаплан для переміщення контрабанди
Архив
Фото: Юлия Бурлаченко

У ніч проти суботи співробітники Держприкордонслужби України спільно зі словацькими колегами виявили та затримали малий літальний апарат на Закарпатті, який імовірно використовують контрабандисти для переміщення тютюнових виробів. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів прикордонники Мукачівського загону спільно з мобільними групами, які спрямовані на посилення ділянки західного кордону, виявили в районі населеного пункту Домбоки малий літальний апарат типу "Дельтаплан".

"Напередодні його рух зафіксував прикордонний наряд Чопського загону на ділянці відділу "Паладь Комарівці" у бік сусідньої Словаччини і через годину - назад на територію України. За цим фактом були проінформовані всі компетентні органи і розпочато пошукові заходи з обох боків кордону", - йдеться в повідомленні.

Згодом прикордонники за допомогою тепловізійних пристроїв помітили, що невідомий апарат почав зниження висоти неподалік від лінії кордону. З метою недопущення протиправної діяльності та затримання порушників у район можливого приземлення літального апарату вирушили прикордонники Мукачівського загону, де в результаті виявили "Дельтаплан".

Також затримано 1 особу без документів, екіпіровану як пілот, можливо, причетний до протиправної діяльності. Крім того, у відомстві зазначають, що ця особа вже не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців за протиправну діяльність на кордоні.

"При огляді літального апарату встановлено, що це двомісний мотодельтаплан. Примітно те, що засоби навігації були вирвані з панелі, їх потім знайшли на відстані близько 200 метрів від місця затримання", - зазначили в Держприкордонслужбі.

Зараз пошукові дії з української та словацької сторін тривають.

Також працює слідча група з РВ УМВС м. Мукачево.

Крім цього, в прес-службі додали, що вчора в рамках цієї ж операції "Ключові точки" прикордонники спільно зі словацькими колегами на ділянці Ужгородського району Закарпатської області теж зафіксували переліт через кордон декількох літальних апаратів.

Нагадаємо, раніше в Закарпатській області прикордонники затримали вантажний автомобіль, який намагався перевезти через державний кордон значну партію контрабандних сигарет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram