ГоловнаПолітика

Парламент Чехії підтримав ратифікацію УА України з Євросоюзом

Тепер документ відправлять на підпис президентові республіки

Парламент Чехії підтримав ратифікацію УА України з Євросоюзом
Фото: gazeta.ua

Чеський парламент у четвер за п'ять хвилин до півночі більшістю голосів ратифікував Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною.

Про це повідомляє сайт Ceske noviny.

"Дебати про ратифікацію Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною тривали близько восьми годин і завершилися голосуванням, на якому 107 парламентаріїв підтримали ратифікацію. Проти були 29 депутатів від Компартії", - йдеться в повідомленні.

Верхня палата чеського парламенту (сенат) ратифікувала угоду ще в грудні 2014 року. Нижня палата (палата депутатів) розглядала документ 19 травня, однак чеські комуністи наклали вето і заблокували ратифікацію документа.Тепер документ відправлять на підпис президентові республіки Мілошу Земану.

У чеському парламенті угода пролежала рівно рік. Щоразу її обговорення та ратифікацію відкладали з різних причин до наступного засідання. Найчастіше винуваті в тому, як і в четвер, були депутати від Компартії. І цього разу вони гостро розкритикували нинішню владу в Києві й установлені в Україні порядки, вважаючи, що ця країна не виконує необхідних умов для асоційованого членства в ЄС.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко виключив можливість відтермінування для набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі України та ЄС. Він наголосив, що Угода про асоціацію набуде чинності з 1 січня 2016 року і "про жодне перенесення не може бути й мови".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram