ГоловнаПолітика

Правоохоронці затримали Мосійчука (додано відео)

Нардеп залишив будівлю парламенту в супроводі співробітників СБУ

Співробітники Служби безпеки затримали народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука після закінчення ради фракції у Верховній Раді.

Фото: @OksanaDenysova

Силовики також обшукали автомобіль нардепа. Про результати обшуку поки що не повідомляють.

Після того, як парламент схвалив арешт Мосійчука, фракція зібралася на засідання. Через 30 хвилин до кабінету, де воно відбувалося, підійшли близько двох десятків співробітників Державної охорони під керівництвом Валерія Гелетея. Між головою РП Олегом Ляшком і Гелетеєм сталася суперечка, а сам Ляшко намагався перешкоджати затриманню Мосійчука. Після 10-хвилинної суперечки правоохоронці та Гелетей все ж зайшли в кабінет і затримали нардепа.

Мосійчука у супроводі силовиків вивели з будівлі парламенту. Він добровільно вийшов з кабінету, де проходило засідання фракції, і пройшов за правоохоронцями.

Раніше Ляшко заявив, що він виступає за притягнення Мосійчука до відповідальності, "якщо він справді винен". При цьому він назвав неприпустимим, що нардепу не дали можливості пояснити відео, на якому він бере хабар. Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Віктор Шокін, виступаючи в парламенті, оприлюднив кілька епізодів відео, на якому зафіксована передача хабара депутату Мосійчуку. Після цього Рада дала згоду на арешт Мосійчука та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram