ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Влада Росії планує підвищення пенсійного віку у 2016 році, - ЗМІ

Мінфін РФ також пропонує скорочення індексації зарплат бюджетників і військовослужбовців

Влада Росії планує підвищення пенсійного віку у 2016 році, - ЗМІ
Архив

Мінфін РФ у рамках заходів економії планує підвищити пенсійний вік у Росії у 2016 році.

Про це пишуть "Ведомости".

Очікується, що підвищення пенсійного віку допоможе заощадити від 630 млрд до 1,3 трлн рублів за три роки. Підсумкова кількість збережених коштів залежатиме від швидкості підвищення віку: планується, що воно триватиме або по півроку, або по року за рік до 65 років для чоловіків і жінок.

"Пропозиція мінфіну про підвищення пенсійного віку з 2016 року - це не просто побажання мінфіну, воно серйозно обговорювалося на нарадах, його підтримали багато чиновників", - розповів виданню високопоставлений федеральний чиновник.

Окрім підвищення віку є й інші пропозиції: індексація пенсій на 4% у 2016-2018 роках, відмова від виплат пенсій пенсіонерам, які працюють, з річним доходом від 500 тис. рублів, скорочення індексації зарплат бюджетників і військовослужбовців (до нуля у 2016 році).

Cпіврозмовник "Ведомостей" розповів, що мінфін пропонував скоротити витрати у 2016 році ще на 700 млрд рублів на додачу до скорочення уже на 400 млрд рублів. Відомство планувало скоротити їх завдяки держоборонзамовленню і соціальним витратам до 250 млрд рублів. Решту витрат скорочували б потрохи за кожною статтею.

Зазначимо, що у Росії пенсійний вік - один із найнижчих у світі. Для жінок він починається у 55 років, для чоловіків - у 60 років (такий самий пенсійний вік діє в Україні, Білорусі та Узбекистані).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram