ГоловнаПолітика

Прокуратура АРК порушила справу через випитий Путіним і Берлусконі херес

Збиток оцінюється у більш ніж 2 мільйони гривень

Прокуратура АРК порушила справу через випитий Путіним і Берлусконі херес
Сильвио Берлускони, Янина Павленко, Владимир Путин
Фото: promved.ru

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження через самовільне відкупорювання "гендиректором" Масандри "Яніною Павленко однієї з 5 пляшок 240-річного Херес-де-ла-Фронтера з колекції підприємства. Вино відкрили спеціально для президента Росії Володимира Путіна і екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі.

"Кримінальне провадження відкрито за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах - за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу. Збиток оцінюється у більш ніж 2 мільйони гривень", - повідомив у середу Центр журналістських розслідувань перший заступник прокурора АР Крим Назар Холодницький.

Про те, що, догоджаючи високим гостям, Яніна Павленко відкоркувала пляшку найстарішого вина енотеки "Масандри", написало російське видання "Промышленные ведомости".

Унікальне колекційне вино Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року привіз до Криму з Іспанії засновник "Масандри" граф Михайло Воронцов. У енотеці "Масандри" на момент анексії Криму зберігалося 5 пляшок Херес-де-ла-Фронтера, ще дві пляшки продали на аукціоні Сотбіс у 1990-му і 2001 роках.

Вартість пляшки такого вина, за різними оцінками, сьогодні становить від 100 до 150 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram