ГоловнаПолітика

Євросоюз хоче, щоб Україна активніше боролася з корупцією

ЄС хотів би побачити більший прогрес у всіх питаннях, пов'язаних із верховенством права.

Євросоюз хоче, щоб Україна активніше боролася з корупцією
Фото: EPA/UPG

У Європейському Союзі наголошують на просуванні в Україні реформ і хочуть бачити активніші дії в питанні боротьби з корупцією.

Про це повідомив керівник групи підтримки України Єврокомісії Пітер Балаш у Брюсселі під час засідання Комітету асоціації, повідомляє УНІАН.

"Оцінка ЄС така, що реформи в Україні просуваються, є позитивні тенденції і позитивні наміри українського керівництва, але це все відбувається в дуже складних умовах", - зазначив він.

Балаш повідомив, у яких саме сферах ЄС хотів би побачити швидший прогрес. "Це все, що пов'язано з верховенством права: корупція досі залишається доволі поширена", - зазначив керівник групи.

При цьому він назвав "три важливі питання", у яких ЄС хотів би бачити активніші дії української влади. "Ми сподіваємося, що Антикорупційне бюро розслідувань почне свою роботу цієї осені, слідчі зараз проходять навчання. Друге - агентство запобігання корупції - ще перебуває на ранній стадії становлення. Нам не відомо, коли це агентство почне роботу, тому що відбір його голови ще триває. І третій елемент - це спеціалізований антикорупційний прокурор, чий відбір також тільки розпочався", - деталізував Балаш.

Говорячи про ситуацію на Сході України, керівник групи зазначив, що "режим припинення вогню виконується краще, ніж це було раніше".

"Переважно складна ситуація в Україні не змінилася. Економіка сповільнюється, навіть за стабілізації платіжної ситуації. Україна також відчуває сильний економічний тиск із російського боку", - додав він.

Балаш також звернув увагу на внутрішньополітичну ситуацію. "Більшість розрізнена, а це створить складнощі для ухвалення Верховною Радою важливих реформ", - наголосив керівник групи.

Нагадаємо, 15 вересня перші 25 детективів Національного антикорупційного бюро України виголосили присягу державного службовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram