ГоловнаЕкономікаФінанси

Світовий банк виділив Україні $500 млн на розвиток фінсектору

Термін погашення кредиту - 17 років, пільговий період сплати відсотків - 6 років

Світовий банк виділив Україні $500 млн на розвиток фінсектору
Фото: wiwo.de

Рада директорів Світового банку виділила Україні $500 млн кредиту в рамках проекту "Друга програмна позика на політику розвитку фінансового сектору".

Про це повідомляє сайт Світового банку.

Термін погашення кредиту - 17 років, пільговий період сплати кредитних відсотків - 6 років. Кошти будуть спрямовані на реформу банківського сектору, на оздоровлення цієї галузі економіки. Також відбудеться діагностика найбільших українських банків, за підсумками якої можуть ухвалити рішення про рекапіталізацію або реструктуризацію фінустанов, капіталізацію яких визнають недостатньою.

Зазначимо, що це друга частина фінансування, спрямованого на зміцнення Фонду гарантування вкладів, яку можуть використати для виплат вкладникам у разі банкрутства банків. Раніше, 25 серпня, Світовий банк виділив Україні $500 млн позики. При цьому, згідно з повідомленням, загальний розмір фінпідтримки у 2015 році може сягнути $2 млрд.

Нагадаємо, Світовий банк і ЄБРР 30 вересня розглянуть питання виділення Україні $300 млн кредиту для закупівлі природного газу на опалювальний сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram