ГоловнаПолітика

Суд розгляне скаргу щодо імунітету Савченко

Українська льотчиця і депутат має імунітет делегата ПАРЄ.

Суд розгляне скаргу щодо імунітету Савченко
Фото: EPA/UPG

У середу Мосміськсуд розгляне скаргу захисту народного депутата, члена ПАРЄ Надії Савченко на відмову російського правосуддя надати їй дипломатичний імунітет.

Про це розповів її адвокат Микола Полозов, пише Укрінформ.

"Засідання розпочнеться в Мосміськсуді в середу об 11:30. Це скарга на постанову судді Карпова, який відмовився задовольнити нашу скаргу на відмову слідчого Маньшина змінити Надії Савченко запобіжний захід у зв'язку з наявним у неї імунітетом делегата ПАРЄ", - пояснив Полозов.

За словами адвоката, це засідання і його підсумки необхідні для подальшого оскарження відмов російських судів і слідства у визнанні міжнародного імунітету Савченко: "Ми і далі будемо говорити про правові підстави імунітету Надії Вікторівни, а також про кримінальне переслідування осіб, які здійснюють злочини проти Савченко" .

Нагадаємо, Савченко, обрана народним депутатом України і як член ПАРЄ, звинувачується російським слідством за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка заперечує всі звинувачення. Насправді влітку минулого року терористи захопили її в полон і перевезли через кордон, після чого передали російським силовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram