ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд повернув забудовнику київський стадіон "Старт"

Кличко заявив, що суддя у справі був "мотивований"

Суд повернув забудовнику київський стадіон "Старт"
Проект застройки стадиона

Окружний адміністративний суд Києва 11 вересня скасував рішення Київради про розірвання договору оренди стадіону "Старт" з компанією-забудовником "Голден Хаус".

Як зазначає "Новий регіон", тепер на стадіоні можуть з'явитися висотні будівлі торгово-розважального комплексу. Як це передбачено проектом забудовника.

"Ми очікували суду, але навіть подумати не могли, що все станеться так швидко і за зачиненими дверима. Звичайно, буде апеляція, будуть акції протесту і, якщо треба, то і громадянської непокори. Але ми просто збентежені тим, що на швидку руку суддя із заплямованою репутацією, за яким люстрація плаче, прийняв таке рішення", - прокоментувала рішення суду співкоординатор громадянської ініціативи "Старт" Ганна Сарапіон.

За даними видання, рішення щодо стадіону приймав Ігор Погрібченко. Раніше він ухвалював скандальні рішення на користь забудовників, у тому числі Гостиного Двору, дитячого садка на Позняках (Ревуцького 7), забороняв масові заходи на користь режиму Януковича (заборона пікету Генпрокуратури за позовом тодішнього мера Києва Попова).

Київська мерія вже відреагувала на рішення суду, заявивши, що не дасть забудувати "Старт".

"Стадіон "Старт" залишиться у громади міста, незважаючи на заангажовані рішення "мотивованих" суддів. Рішенням Київради в березні цього року ми розірвали договір оренди із забудовником, який був укладений за минулої влади, – сказав Віталій Кличко. – І сьогодні, у День фізкультури та спорту, дуже дивно і навіть цинічно звучить інформація про те, що суд дозволив "прихопити" стадіон забудовникам. Скажу одне: ми цього все одно не допустимо. Київська влада разом із громадою столиці не дасть зводити висотки на історичному стадіоні, які рішення не ухвалювали  б «мотивовані» забудовником судді. З ними, вважаю, за таку "роботу" треба розбиратися за законом", - цитує прес-служба КМДА Віталія Кличка.

Нагадаємо, що "Голден Хаус" пов'язували з сином Миколи Азарова Олексієм.

Ділянка 4,83 га по вул. Шолуденка, 26-28/4 в Шевченківському районі, за яку точиться суперечка, призначалася для реконструкції стадіону, будівництва і обслуговування там спортивно-оздоровчого комплексу та багатофункціонального житлово-офісного комплексу з торговими площами і паркінгом.

"Голден Хаус" отримав ділянку в оренду в лютому 2010 року. У березні цього року Київська міськрада розірвала договір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram