ГоловнаСуспільствоЖиття

Елтон Джон виступив у Києві за права ЛГБТ

Співак закликав Україну приєднатися до світу терпимості.

Співак Елтон Джон виступив на форумі YES з лекцією про необхідність дотримання прав ЛГБТ (лесбіянки, геї, бісексуали, трансгендер).

Зокрема, Елтон Джон підтримав думку Хілларі Клінтон, яка в грудні 2011 року в Женеві заявила, що права геїв - це права людини. "Бути толерантним - це не тільки правильно з моральної точки зору, але для нової України це було б розумно. Базова справедливість - це інвестиція в людський капітал, а людський капітал - це драйвер для бізнесу", - зазначив від себе співак.

Елтон Джон заявив також, що Україна повинна знайти спосіб приєднатися до світу терпимості й закликав політиків і бізнесменів, які зібралися на його лекцію, захистити права людини.

Фото: yes-ukraine.org

Співак нагадав, що на початку літа гей-прайд у Києві зібрав кілька десятків людей, захищати яких довелося вдвічі більшій кількості співробітників правоохоронних органів. Сама акція тривала всього десять хвилин, а бійки на вулицях точилися ще годину.

Нагадаємо, під час маршу ЛГБТ-спільноти 6 червня в Києві відбулися сутички правоохоронців з групою супротивників заходу. У результаті бійок постраждали 9 співробітників міліції, а також, щонайменше, один нападник. Силовики затримали на місці інциденту 35 учасників зіткнень. Більшість із них відпустили.

Чотирьом із семи підозрюваних у нападі на Марш рівності присудили домашній арешт, двох відпустили - під особисте поручительство, ще одного взяли під варту на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram