ГоловнаПолітика

Американський генерал допускає можливість передачі Україні зброї (оновлено)

США може передати українській армії новітні оборонні комплекси "Джавелін".

Американський генерал допускає можливість передачі Україні зброї (оновлено)
Девид Петреус
Фото: truthinmedia.com

На думку генерала армії США Девіда Петреуса, Вашингтон може передати Україні зброю короткої та середньої дальності. Про це він заявив у суботу на саміті YES, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Настав час Заходу розглянути можливість надання Україні зброї для захисту - американські "Джевеліни" (переносні протитанкові ракетні комплекси. - Ред.), протитанкові ракетні системи короткої та середньої дальності", - заявив Петреус, колишній директор ЦРУ і голова Центрального командування Збройних сил США, повідомляє 5 канал.

"Я розумію, як нелегко українській армії, тоді як Росія надає зброю сепаратистам. Ми вже багато чим допомогли і будемо робити все, щоб ваша армія отримувала різну допомогу (засоби зв'язку тощо)... Що стосується допомоги конкретною зброєю, то це, можливо, буде зброя короткої та середньої дальності. Це не переламає хід війни, але дозволить українській армії бути впевненішою", - сказав він.

Водночас Петреус висловив упевненість, що війна на Донбасі не має іншого розв'язання, крім дипломатичного, а для повернення Криму до складу України потрібен час.

"Ситуація Криму особлива, я як військовий можу сказати, що потрібен час для, того, щоб Крим повернувся в Україну. Чи відокремлювати це питання від питання Донбасу - це повинні вирішувати дипломати", - запевнив американський військовий.

На його думку, президент країни-агресора Володимир Путін прагне відновити Російську імперію. "Але цієї мети ніколи не буде досягнуто. Він хотів би побудувати таку країну, яка була б не схожа на західні країни. Для цього йому потрібно, щоб Україна ніколи не стала вільною демократичною країною, щоб громадяни Росії не могли порівнювати життя тут і там", - додав генерал.

Нагадаємо, Петреус також висловив думку, що повернення Криму займе дуже багато часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram