ГоловнаПолітика

Порошенко: 31 серпня другу гранату планували кинути у вікно парламенту

Президент розповів "жахливі подробиці".

Порошенко: 31 серпня другу гранату планували кинути у вікно парламенту
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявив, що 31 серпня під час заворушень біля Верховної Ради другу гранату планували кинути у вікно парламенту.

"Зараз можу сказати про план, який був у терористів. Приховати за димом виконавців для того, щоб захистити їх від відеоспостереження, для того, щоб неможливо було встановити особу тих злочинців, які планували бити людей і влаштувати цю провокацію. І саме тому представники Національної гвардії відкидали димові шашки, щоб не дати приховати злочинців... забезпечити потім розслідування злочинів. Перша граната мала вразити нацгвардійців, викликавши вогонь у відповідь. Друга граната призначалася для вікна Верховної Ради. Це не РГД-5, а РГО, яка вибухає відразу ж після контакту з будь-якою поверхнею, у тому числі зі склом Верховної Ради, яке було обліплено депутатами та журналістами. 700 фрагментів, які повинні були вилетіти звідти, - уявіть собі кількість жертв у Верховній Раді!" - сказав Президент під час розширеного засідання Кабміну.

Нагадаємо, 31 серпня після того, як конституційні поправки у Верховній Раді були проголосовані, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону МВС "Січ" Ігор Гуменюк кинув у правоохоронців гранату (така офіційна версія МВС). Внаслідок цього загинули троє бійців Національної гвардії. Більш як 140 людей отримали поранення.

При затриманні у Гуменюка знайшли ще одну гранату і чеку від використаної, повідомило МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram