ГоловнаЕкономікаБізнес

Посуха не вплинула на врожай

Влада зберегла прогноз зі збору зернових на рівні 60 млн тонн

Посуха не вплинула на врожай
Фото: Макс Требухов

Міністерство аграрної політики стверджує, що посуха, яка спостерігалася наприкінці літа, не вплинула на урожай. Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр Олексій Павленко.

"У нас п'ять регіонів за останні три тижні були під загрозою посухи, в тому числі під загрозою опинилася кукурудза (основна експортна культура України, - ред.), особливо посіви, засіяні пізніше ніж 10 травня. Те саме стосувалося соняшнику. Окремо ми проводили моніторинг щодо цукрового буряку. Щодо цукрового буряку навіть у разі зменшення врожайності ми спостерігаємо значне збільшення цукристості", - сказав Павленко.

Він зазначив, що в деяких регіонах як мінімум за кукурудзою може бути недобір на рівні до 15 відсотків. Незважаючи на це, міністерство не змінює прогноз врожайності зернових і зберігає його на рівні 60 млн тонн. При цьому експорт зерна цього маркетингового сезону може перевершити навіть попередній рекордний показник, який становив 34,6 млн тонн.

Нагадаємо, минулого року врожай зерна в Україні встановив абсолютний рекорд, склавши близько 64 млн тонн. Врожай цього року за прогнозами увійде до трійки кращих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram