ГоловнаПолітика

Українське МЗС допустило обмін російських військових на Савченко та Сенцова

Тольяттінським спецпризначенцям спершу повинні винести вирок.

Українське МЗС допустило обмін російських військових на Савченко та Сенцова
Фото: скриншот с ютуба

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає обміну полонених російських військових на українських політичних в'язнів у Росії.

"Я думаю, що ми повинні зробити все, щоб звільнити Надю (Савченко), Олега (Сенцова) й інших політичних в'язнів. Якщо для цього треба буде йти шляхом переговорів про обмін - ми будемо дивитися на цю можливість, безумовно", - сказав Клімкін в інтерв'ю "5 каналу" в неділю ввечері.

За його словами, будь-які кроки в цьому напрямку буде зроблено тільки після вердикту українських судів щодо російських військових, які воювали проти України зі зброєю в руках. "Спочатку чітка юридична сторона - а вже потім будь-які можливі кроки", - сказав Клімкін.

Міністр додав, що поки що українська сторона не бачила від Росії жодних пропозицій і чітких сигналів.

Нагадаємо, наприкінці серпня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що не виключає можливості обміну російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва на українців, яких утримує Росії.

Після цього міністр юстиції Росії Олександр Коновалов допустив такий обмін, але тільки після вироків, винесених українцям у російських судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram