ГоловнаСуспільствоВійна

Мобільну групу під Щастям розстріляв хтось зі своїх, - Тука

Луганський губернатор підтвердив, що знає вбивцю волонтера і фіскала

Мобільну групу під Щастям розстріляв хтось зі своїх, - Тука
Фото: dyvys.in

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що мобільну групу з правоохоронців і волонтерів під Щастям розстріляли не бойовики, а "хтось із наших".

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Я не маю жодних сумнівів у цьому - бо напередодні були і погрози, і відверті спроби "домовитися" - я абсолютно переконаний, що це було просто вбивство, до якого не причетна жодна ДРГ сепаратистів. На моє переконання, це зробив хтось із наших. Або це військовий підрозділ, або підготовлені певні структури саме з тих підрозділів, які в цьому секторі контролюють лінію перетину кордону. Це мова йде про 92-гу бригаду", - розповів Тука.

На уточнювальне запитання журналіста, чи знає він конкретну людину, відповідальну за цей злочин, Тука відповів ствердно: "Так... І я знаю, що він знає - через посередників".

"На війні, як на війні. Або ми їх, або вони нас", - заявив губернатор, зазначивши, що буде "знищувати" вбивцю.

Нагадаємо, 2 вересня під Щастям обстріляли мобільну групу боротьби з контрабандою в зоні АТО. Загинули дві людини, серед яких були волонтер і співробітник Державної фіскальної служби.

Це вже не перший випадок, коли в мобільні групи стріляють. 29 серпня Тука повідомив, що по броньованому автомобілю мобільної групи випустили п'ять куль. Тоді всі залишилися живі.

Зведені мобільні групи боротьби з контрабандою почали роботу в середині липня з особистого схвалення Президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram