ГоловнаПолітика

Суд продовжив заставу для екс-прокурорів Шапакіна і Корнійця

Суд продовжив запобіжний захід двом прокурорам-хабарникам до 3 листопада

Суд продовжив заставу для екс-прокурорів Шапакіна і Корнійця
Владимир Шапакин
Фото: ТСН, скриншот видео

Печерський районний суд Києва продовжив до 3 листопада перебування під заставою у 6,4 млн гривень екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна. Також продовжено арешт із заставою 3,2 млн гривень для екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

"Сьогодні було засідання суду, і суд, природно, продовжив запобіжний захід ще на 2 місяці", - повідомив адвокат Шапакіна Павло Насадчук. Аналогічне рішення суд ухвалив стосовно Корнійця.

Нагадаємо, 6 липня у будівлі головного слідчого управління ГПУ затримали першого заступника глави СУ ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів.

9 липня Шапакін вийшов під заставу у розмірі 3,2 млн гривень. Корнієць таку суму зібрати не зміг і залишився під вартою. Підприємець Валерій Гібаленко, який підозрюється у дачі хабара прокурорам, також вийшов під заставу 3,2 млн гривень.

Пізніше Шапакіна і Корнійця звільнили з органів прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram