ГоловнаСуспільствоПодії

Голова ДСНС заявив про нешкідливість смогу в Києві

Сірка в повітрі може максимум призвести до подразнення верхніх дихальних шляхів

Голова ДСНС заявив про нешкідливість смогу в Києві
Фото: Макс Требухов

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що смог, який оповив Київ цієї ночі, не становить великої небезпеки для жителів міста.

Про це він розповів на брифінгу.

"Учора неподалік від міста Києва в парковій зоні в районі села Зазим'я виникла лісова пожежа на площі 30 га. О 19 годині 40 хвилин учора цю пожежу локалізували. Зараз підрозділи ДСНС і Держлісагентства здійснюють проливку території, гасіння тліючих пнів і залишків деревини. Що спричинило задимлення в місті Києві? Найімовірнішою причиною може бути те, що вночі відбулося зниженням температури повітря, підвищення вологості й упереміш із залишками продуктів горіння виникло таке явище, яке називається метеорологічна димка. Наявність цієї димки підвищує візуалізацію задимленості, і сьогодні ми бачимо, що цей серпанок поступово зникає", - сказав Чечоткін.

Він наголосив, що осередків відкритого горіння в районі, де вчора виникла пожежа, немає.

"Стосовно шкоди, яку може бути завдано жителям міста Києва. На сьогодні в нас спостерігається підвищення в 5-7 разів вмісту сірчистого ангідриду в повітрі. Це безбарвний газ. Якщо він потрапляє в організм людини, він може подразнити верхні дихальні шляхи, але серйозної шкоди цей газ не заподіє", - сказав голова ДСНС.

Чечоткін також зазначив, що за рішенням київської мерії сьогодні і завтра в столиці припинять навчання в школах.

За даними Гідрометцентру, в четвер у Київській області очікують грозу протягом усього дня.

Нагадаємо, КМДА склала рекомендації для жителів Києва, що робити в умовах задимленості міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram