ГоловнаПолітика

"Самопоміч" залишається в коаліції

Коаліція не припиняє свого існування

"Самопоміч" залишається в коаліції
Фото: Макс Требухов

Фракція "Самопомочі" не виходитиме з парламентської коаліції. Таке рішення ухвалили під час переговорів у політсилі після демаршу Радикальної партії, повідомило джерело LB.ua.

Як зазначило джерело, поки це питання не обговорювалося на засіданні фракції.

Нагадаємо, сьогодні Радикальна партія покинула коаліцію. Водночас, за словами депутата від "Батьківщини" Андрія Кожем'якіна, фракція Тимошенко не збирається виходити з коаліції. Понад те, напередодні лідер "Батьківщини" під час ток-шоу "Свобода слова" заявила, що "Батьківщина" не бачить альтернативи коаліції.

Коаліція фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Батьківщини" і "Радикальної партії" була створена 27 листопада 2014 року. Станом на сьогодні вона налічує 295 народних депутатів, без "ляшківців" вона скоротиться до 274 осіб. Також коаліція позбудеться як мінімум шістьох депутатів, які найближчим часом повинні покинути коаліційні фракції - Олега Мусія з БПП і п'ятьох членів "Самопомочі".

Угода про коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" не передбачає автоматичного розвалу коаліції у разі виходу з неї однієї чи навіть кількох фракцій. Однак якщо кількість депутатів у коаліції буде меншою за 226 осіб, вона припинить існування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram