ГоловнаПолітика

"Батьківщина" не збирається виходити з коаліції

Тимошенко і Кожем'якін не бачать альтернативи проєвропейській більшості

"Батьківщина" не збирається виходити з коаліції
Фото: Макс Требухов

Фракція "Батьківщини" залишиться в коаліції, повідомила прес-служба партії.

Заступник голови фракції Андрій Кожем'якін у коментарі для партійного сайту повідомив, що для нього вихід із коаліції Радикальної партії став несподіванкою. За його словами, на засіданні коаліції таке питання ще не розглядалося.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи послідує "Батьківщина" за прикладом депутатів Олега Ляшка, народний депутат відповів: "Для "Батьківщини" це питання не стоїть".

Партія також зазначає, що напередодні лідер фракції Юлія Тимошенко на ток-шоу "Свобода слова" заявила, що "Батьківщина" не бачить альтернативи коаліції. "Це не просто коаліція, а опір зовнішньому агресору. І тому ця коаліція не може розвалитися, тому що кожен усвідомлює, що нам потрібно стояти разом, пліч-о-пліч", - сказала голова фракції.

Нагадаємо, коаліція фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Батьківщини" і "Радикальної партії" була створена 27 листопада 2014 року. Станом на сьогодні вона налічує 295 народних депутатів, без "ляшківців" вона скоротиться до 274 осіб. Також коаліція позбудеться як мінімум шести депутатів, які найближчим часом мають покинути коаліційні фракції - Олега Мусія з БПП і п'ятьох членів "Самопомочі".

Угода про коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" не передбачає автоматичного розвалу коаліції у разі виходу з неї однієї чи навіть кількох фракцій, якщо її кількісний склад не стає меншим, ніж вимагає Конституція (226 осіб). Однак якщо з коаліції вийдуть і "Самопоміч" з "Батьківщиною", у яких на двох 40 депутатів (з урахуванням вигнання представників "Самопомочі"), коаліція розвалиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram