ГоловнаПолітика

Ляшко заявив про вихід з парламентської коаліції

Фракція не бачить можливості залишатися у складі коаліції Ради

Ляшко заявив про вихід з парламентської коаліції
Фото: Макс Требухов

Фракція "Радикальна партія" виходить із парламентської коаліції. Про це заявив лідер партії нардеп Олег Ляшко.

"Вчора у парламенті фактично відбулося створення нової парламентської "коаліції" за участю "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Опозиційного блоку" - а насправді "Злочинного московського Блоку" і олігархічних груп. Вчора за зміни до Конституції фактично проголосували 202 народні депутати від коаліції", - сказав Ляшко.

За його словами, після такого рішення фракція не бачить можливості залишатися у складі коаліції Ради.

"Фракція "Радикальної партії", наша політична сила, за яку проголосували люди, які нам довірили відстоювати її єдність, її суверенітет, ми не бачимо можливості далі перебувати у коаліції, яку фактично знищили вчора руками президента Порошенка, голови Верховної Ради Гройсмана, які всупереч позиції більшості фракцій коаліції внесли до парламенту зміни до Конституції. Тому від імені "Радикальної" партії я повідомляю про вихід із коаліції", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, коаліція фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Батьківщини" і "Радикальної партії" була створена 27 листопада 2014 року. На сьогодні вона налічує 295 народних депутатів, без "ляшківців" вона скоротиться до 274 осіб. Також коаліція позбудеться як мінімум шести депутатів, які найближчим часом мають покинути коаліційні фракції - Олега Мусія з БПП і п'ятьох осіб із "Самопомочі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram