ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Вісім компаній зацікавилися тендером на добудову "Охматдиту"

Проведення конкурсу викликало великий інтерес з боку будівельних організацій

Вісім компаній зацікавилися тендером на добудову "Охматдиту"
Новый корпус Охматдета
Фото: architector.ua

З моменту оголошення про відкритий відбір генпідрядника для добудови нового корпусу "Охматдиту" вже вісім компаній звернулися до замовника будівництва ДП "Укрмедпроектбуд" по тендерну документацію.

Це:

  • ТОВ "Альтис-Констракшн"
  • ТОВ "Будівельно-монтажний комплекс "Енергомонтажвентиляція"
  • представництво "Ріко, Д.О.О." Україна
  • ТОВ "Рембудпостач"
  • ЗАТ "Аеробуд"
  • ТОВ "Укрпрофмед"
  • ТОВ "Будівельно-консалтингова фірма "Граніт"
  • ДП "Харківспецгасіння" КП "ХСС" (документацію їм відправили, але сканованого варіанта заявки від них не отримали).

"Проведення конкурсу викликало великий інтерес з боку будівельних організацій. Цей проект складний за суттю і дуже об'ємний. Тендерна документація включає і саму інструкцію з підготовки та проведення конкурсу, і всі необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики робіт, які слід виконати. Обсяг тільки самої документації конкурсних торгів становить більш ніж 400 сторінок. Отже, незважаючи на значний обсяг роботи, у процесі підготовки своїх пропозицій в учасників процедури закупівлі виникають певні питання, які потребують надання роз'яснень з боку замовника. Зараз "Укрмедпроектбуд" отримав уже 23 питання і надав ґрунтовні роз'яснення", - пояснює Олександр Федотенко, заступник директора ДП з юридичних питань.

Нагадаємо, будівництво нового сучасного корпусу "Охматдиту" зупинилося восени 2013 року через відсутність фінансування. Наприкінці 2014 року народним депутатам із міжфракційного депутатського об'єднання "За добудову НДСЛ "ОХМАТДИТ" вдалося домогтися, щоб у Державному бюджеті на 2015 рік на добудову нового корпусу передбачили 500 млн грн.

У травні 2015 року ДП "Укрмедпроектбуд" і об'єкт будівництва були передані до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України, що дозволило розпочати процедуру відновлення будівництва корпусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram