ГоловнаКультура

Вийшов трейлер до нового фільму Сергія Лозниці

"Подію" покажуть на кінофестивалях у Венеції і Торонто

Вийшов трейлер до нового фільму Сергія Лозниці

Новий документальний фільм українського режисера Сергія Лозниці "Подія" вже має трейлер до прем'єри на кінофестивалі в Торонто.

Про це повідомляє The Film Stage.

Як видно з трейлера, стрічка присвячена драматичним подіям серпня 1991 року в Санкт-Петербурзі, коли на Двірцеву площу вийшли тисячі людей на підтримку демократичних сил.

"Через чверть століття Сергій Лозниця знову повертається до драматичних моментів серпня 1991 року і показує події, які ознаменували народження "російської демократії". Що насправді сталося в Росії в серпні 1991? Що було рушійною силою, яка вивела людей на Двірцеву площу? Що насправді ми бачимо: колапс режиму чи його "творче переосмислення"? Хто ці люди, які дивляться в камеру: переможці чижертви? " - йдеться в описі фільму "Подія".

Як і в "Майдані", Лозниця перш за все показує людей, що вийшли на площу, щоб висловити свою громадянську позицію.

При створенні фільму використані архівні матеріали, знайдені режисером. Аналогічним чином Лозниця зняв свій відомий фільм "Блокада" про блокаду Ленінграда під час Другої світової війни.

Зазначимо, що фільм Лозниці відібрано для позаконкурсного показу на Венеціанському кінофестивалі і на кінофестивалі в Торонто.

Нагадаємо, що у Венеції також покажуть український фільм про події на Майдані - "Зима у вогні" Євгенія Афінеєвського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram