ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Могеріні ситуацію на Донбасі

Також обговорили підготовку до проведення неформального засідання глав МЗС ЄС у Люксембурзі 4-5 вересня.

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Королівства Бельгія провів зустріч з Верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Порошенко підкреслив, що російські бойовики продовжують свідоме порушення Мінських домовленостей, імітуючи відведення важкого озброєння і здійснюючи провокаційні обстріли українських військових. Глава держави підкреслив, що тільки широка міжнародна підтримка у протидії агресії РФ на Донбасі буде сприяти якнайшвидшому політичному рішенню конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники наголосили на необхідності виконання Росією Мінських домовленостей і обговорили умови продовження та посилення санкцій щодо РФ.

Порошенко і Могеріні також обговорили підготовку до проведення неформального засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі 4-5 вересня, на якому серед іншого будуть обговорюватися питання допомоги Україні.

"Могеріні підтримала Конституційну реформу в Україні. Вона запевнила, що ЄС зберігає єдність у підтримці України в цей непростий час", - наголошується в повідомленні.

Раніше сьогодні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер звинуватив Росію в невиконанні зобов'язань, взятих на себе за мінськими домовленостями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram