ГоловнаПолітика

Україна порушить питання миротворців на телефонній конференції в нормандському форматі

Дата переговорів поки що невідома.

Україна порушить питання миротворців на телефонній конференції в нормандському форматі
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко допускає найближчим часом переговори в телефонному режимі в так званому "нормандському форматі" з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером у Брюсселі.

"Щодо можливого "нормандського формату", ми доволі інтенсивно спілкуємося в режимі телефонних конференцій. Я не виключаю, що одна з них може пройти найближчим часом. Нам є що обговорити", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що під час таких переговорів порушить питання українського режисера Олега Сенцова, порушення бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі, ініціативи України про відведення артилерії калібру до 100 мм від лінії фронту, роботи спостерігачів ОБСЄ.

Порошенко також заявив, що тепер Україна на всіх переговорах буде порушувати питання про введення миротворців як допомоги ОБСЄ або використання із цією метою спеціальної місії Європейського Союзу.

Нагадаємо, ідея введення миротворців на Донбас активно просувалася Україною навесні. Проте потім ця тема зникла з публічних заяв представників влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram