ГоловнаПолітика

Слідком РФ направив справу українців Карпюка і Клиха в суд

Слідство стверджує, що зібрано достатньо доказів проти українців

Слідком РФ направив справу українців Карпюка і Клиха в суд
Николай Карпюк
Фото: times.cv.ua

Слідчий комітет Росії направив до суду для розгляду по суті кримінальну справу проти українців Миколи Карпюка і Станіслава Клиха із затвердженим обвинувальним висновком.

Про це повідомляє офіційний сайт Слідкому РФ.

У Росії Карпюк і Клих звинувачуються "в керівництві і участі у банді, вбивстві двох і більше осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового обов'язку, замаху на вбивство двох і більше осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового обов'язку". Слідство стверджує, що у лавах бойовиків вони брали участь у бойових сутичках з військовослужбовцями РФ на території Чечні.

У Слідкомі РФ стверджують, що на сьогоднішній день слідством зібрано достатньо доказів, щоб направити справу до суду.

Нагадаємо, 29 березня 2014 року лідера Української національної асамблеї (УНА) Миколу Карпюка викрали співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії. Пізніше СК РФ пояснив, що Карпюка підозрюють в участі в Чеченській війні. У вересні 2014 року стало відомо про затримання в Росії без звинувачень українського журналіста Станіслава Клиха, який приїхав у гості до дівчини. Згодом Слідком відмовив у допуску консула України в Ростові-на-Дону на зустріч із Карпюком та Клихом.

У травні 2015 року МЗС України вручило російському консулові ноту протесту у зв'язку з порушенням прав Карпюка і Клиха і вимагало надати офіційну інформацію про затриманих. При цьому, російський адвокат Ілля Новіков припустив, що Карпюка, можливо, вже немає в живих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram