ГоловнаЕкономікаФінанси

Світовий банк позичив Україні $500 млн (оновлено)

Виділення позики розблокує ще 324 млн доларів.

Світовий банк позичив Україні $500 млн (оновлено)
Фото: africagreenmedia.co.za

Рада директорів Світового банку 25 серпня схвалила рішення про виділення Україні позики в розмірі 500 млн доларів.

Кредитні ресурси Банку нададуть нашій країні в межах системного проекту "Друга програмна позика на політику розвитку", повідомляє прес-служба посольства України у США.

Цей проект є другим у серії операцій Банку, спрямованих на підтримку створення умов для відновлення і зростання економіки.

Важливість цього рішення також у тому, що воно дозволить отримати так зване паралельне фінансування від уряду Японії в обсязі $300 млн, а також від уряду Норвегії в обсязі $24 млн.

Також найближчим часом очікується розгляд аналогічної позики, спрямованої на подолання викликів у фінансовому секторі.

Оновлено. Як повідомляють на сайті Світового банку, позику надає Міжнародний банк реконструкції та розвитку, який входить у групу СБ.

Ця операція є частиною широкого пакету фінансової підтримки з боку Групи Світового банку, оприлюдненого в лютому цього року, який передбачає виділення Україні коштів у розмірі до 2 млрд доларів протягом 2015 року. Першу багатосекторну позику на підтримку політики розвитку в розмірі 750 млн доларів надали у травні 2014 року. З урахуванням цієї нової позики поточний кредитний портфель проектів МБРР буде перевищувати 5 млрд доларів.

Позики на підтримку політики розвитку - це пряма бюджетна підтримка, яку надають безпосередньо уряду України для сприяння реалізації його програми реформ.

500 млн доларів підуть на реформу управління в державному секторі, мета якої - прозорість і підзвітність; на поліпшення нормативної бази і зниження витрат для ведення бізнесу; на реформу системи субсидій на оплату комунальних послуг.

Оновлено 12:36. На засіданні Кабміну прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що кошти надійдуть в Україну до 9 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram