ГоловнаПолітика

Порошенко провідав у Берліні поранених українських бійців

Зараз на лікуванні в Німеччині перебувають 13 українських військовослужбовців

Президент Петро Порошенко в рамках свого робочого візиту в Німеччину відвідав військовий шпиталь у Берліні, де проходять лікування українські військовослужбовці.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

"Усього в цьому шпиталі перебувають п'ятеро українців, яких поранило на Донбасі. Це рядовий Дмитро Середа з 91-го інженерно-саперного полку, солдат Володимир Сторожук з 93-ї бригади, солдат Іван Чабан, сержант Ігор Лобода і прикордонник сержант Олексій Годунов. Українські військові лікуються в Німеччині за домовленістю Президента України коштом федерального уряду", - йдеться в повідомленні.

Фото: president.gov.ua

Порошенко поспілкувався з військовими, а також з лікарями, які їх лікують. "Дуже пишаюся такими героями, як ви. Молимося, тримаємо кулаки. Бачу, що у вас сильний бойовий дух", - сказав Президент.

Німецькі лікарі відзначили професіоналізм українських колег, які починали лікувати цих воїнів.

Порошенко розповів бійцям про Марш Незалежності, який пройшов 24 серпня в Києві, і привітав воїнів з Днем Незалежності. Він повідомив про переговори з канцлером Німеччини та президентом Франції, зазначивши, що насамперед ішлося про деескалацію конфлікту на Донбасі.

Президент також наголосив, що Німеччина продовжить надавати допомогу в лікуванні українських військових.

Нагадаємо, з березня 2014 року Німеччина організувала чотири хвилі лікування та реабілітації для 69 громадян України. Зараз на лікуванні в цій країні перебувають 13 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram