ГоловнаПолітика

Правозахисники Amnesty International закликали зняти звинувачення із Сенцова

Сьогодні суд РФ винесе вирок Сенцову і Кольченку

Правозахисники Amnesty International закликали зняти звинувачення із Сенцова
Фото: twitter.com/SvobodaRadio

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала Росію зняти звинувачення з українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка, яким сьогодні повинні винести вирок.

Про це повідомляє сайт організації.

"Amnesty International закликає владу Росії повернути обвинувачених у Крим і зняти з них звинувачення в тероризмі", - йдеться в повідомленні.

Правозахисники наполягають, що Сенцова і Кольченка повинні відпустити або пред'явити їм звинувачення згідно із законодавством України.

"Згідно з міжнародним правом, вивезення або депортація громадян окупованої території заборонена, а кримінальне законодавство окупованої країни повинно залишатися чинним. Amnesty International закликає владу Росії повернути обвинувачених у Крим і зняти з них звинувачення в тероризмі. Олега Сенцова та Олександра Кольченка повинні відпустити або пред'явити належні звинувачення згідно з українським законодавством", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 25 серпня, Північно-Кавказький окружний військовий суд винесе вирок режисерові Олегу Сенцову, якого звинувачують у підготовці терактів у Криму. Минулого тижня звинувачення закликало суд визнати Сенцова і Кольченка винуватими за всіма статтями і засудити їх до 23 і 12 років позбавлення волі відповідно. У своєму останньому слові Сенцов заявив, що не проситиме про поблажливість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram