ГоловнаСуспільствоЖиття

Сьогодні Україна відзначає 24-річчя незалежності

У центрі Києва перекрито рух транспорту

Сьогодні в Україні відзначають День Незалежності. Саме цього дня 24 роки тому Верховна Рада УРСР ухвалила Акт про Незалежність України.

За участю Президента Петра Порошенка відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятників видатним українцям - поетові Тарасу Шевченку й історику Михайлові Грушевському.

Також традиційно в Софії Київській та інших київських храмах пройшли молитовні заходи.

О 10:00 у Києві на вулиці Хрещатик за участю Президента почнеться Марш Незалежності. У параді візьме участь 2,3 тис. військовослужбовців: бійці антитерористичної операції та курсанти військових ВНЗ, а також барабанщики військового ліцею імені Богуна. Військової техніки на параді не буде.

Крім того, на Хрещатику і центральних площах Києва проводитимуть святкові заходи для дітей і дорослих. Зокрема заплановано кілька спортивних заходів.

О 21:00 на Майдані Незалежності відбудеться концерт всесвітньо відомого гурту класичної музики I, Сulture Оrchestra під керівництвом диригента Кирила Карабиця.

Нагадаємо, забезпечувати охорону громадського порядку в столиці будуть 5 тис. міліціонерів.

Також сьогодні Президент Петро Порошенко відвідає з офіційним візитом Берлін, де зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Як він розповідав, візит ініціювала українська сторона і стосуватиметься він чотирьох пунктів. По-перше, обговорять нинішню ситуацію на Донбасі, також Президент порушить питання про зняття обмеження для спостерігачів ОБСЄ на ділянках, звідки обстрілюють українські позиції. Третя позиція Порошенка - це координація зусиль стосовно Криму. Ну і четвертий пункт, який голова держави планує обговорити в Німеччині, - це координація дій у переговорах про безвізовий режим з Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram